Hoera, er is een boek!

De voorbije jaren kreeg ik vaak de vraag wanneer ik een fotoboek zou maken. Want behalve dichter en schrijver ben ik ook fotograaf.

Nu is het zover. Er is een fotoboek.


Hard Cover
224 pagina's
218 zwart-wit-foto’s
Teksten van Koen Broucke en Hannes Couvreur
Boekontwerp Hannes Couvreur en David Boon
Coverontwerp David Boon
Gedrukt door Graphius
op Magno Volume 170g papier
Op 100 exemplaren (genummerd en gesigneerd)

And Then The Tides Turn ontstond na vijf dagen wandelen van De Panne naar Knokke-Heist. Met de foto’s die ik onderweg maakte, creëerde ik een nieuwe kustlijn, een nieuwe wandeling, en een nieuw verhaal.

Het werk (218 foto’s) is opgevat als één groot beeldgedicht, met op elke pagina ook weer een subtiele dialoog tussen twee of drie beelden.

Kunstenaar en historicus Koen Broucke was zo enthousiast over dit werk dat hij met plezier een inspirerende tekst schreef als introductie bij het boek.

David Boon (ontwerper en ook kunstenaar) verzorgde samen met mij het binnenwerk. David ontwierp ook de intrigerende cover.

And Then The Tides Turn wordt gedrukt door de Gentse, internationaal gerenommeerde drukkerij Graphius. Zij drukken o.a. ook voor kleppers als Flammarian, The British Museum, teNeues en MoMa. 

And Then The Tides Turn is uitgegeven in eigen beheer.

Bestellen kan hier














"Hannes is een volleerd strandjutter. Hij raapt niet alleen objecten, maar ook sferen, het grote en het kleine, het hemelse en het aardse. Zijn tocht begint met een beslapen bed. Er ontrolt zich vervolgens een fotoreeks  waarin vooral mensen ontbreken, waar land en zee verlaten zijn. Als er al mensen op de foto’s staan, zijn het eenzame mensen, ruggelings, vaak de hond uitlatend. Een paardenmolen is afgesloten met plastic bashes. De strandcabines zijn dichtgetimmerd. Alsof er een ramp heeft plaatsgevonden en iedereen weg is. Alsof wij vergeten zijn naar het nieuws te luisteren en niet doorhebben dat we deze oorden al lang hadden moeten verlaten. Er zijn nog slechts sporen van een moment dat hier veel, heel veel mensen aanwezig waren. Het is niet de gebruikelijke waarneming van een luidruchtig strand, een overvolle dijk, volle carrousels en go-karts. Alles baadt in een onwerkelijke, heerlijke, rustgevende stilte." (Koen Broucke)


 

Reacties

Populaire posts