26.3.07

Maerlant zoekt Ghostwriters (organisatie: Het Venijnig Gebroed)

Het West-Vlaamse Damme viert 10 jaar Damme boekendorp. En om dat te vieren stapt Jacob Van Maerlant - ja, die 13de eeuwse knar die van dichten hield - op 28 april van zijn sokkel om eens goed te gaan slammen. Nou ja, 't is veeleer voordragen bij monde van 30 dichters. Vanop zijn stek heeft Maerlant de tijden zien veranderen en binnenkort kunt u gaan luisteren naar zijn relaas.

Dat wordt dus vertolkt door 30 dichters. Wie die dichters zijn weet niemand. Het pennende kruim is bij deze uitgenodigd om te solliciteren op http://wirewolv.googlepages.com/terugvanmaerlant. De dichters van het collectief Het Venijnig Gebroed - de organisatoren van het hele gebeuren - stellen hun verzen ter beschikking als titel voor jouw schrijfsel en selecteren de beste 30 inzendingen.

Word jouw gedicht gekozen? Dan mag jij op 28 april je tekst vertolken in de nagalm van Maerlant. Het lekkerste bekkende sixpack van de bende krijgt bovendien een betaald optreden op de Gastronomische Nacht van de Poëzie op 30 april te Damme.

Wat: Terug van Maerlant / Jacob Van Maerlant zoekt Ghostwriters (10 jaar Damme Boekendorp)
Wanneer: 28 april en 30 april
Waar: Damme
Wie: het Venijnig Gebroed
Deadline: 20 april
Website: klik hier

Mijn inzending verschijnt morgen! (De Engelse vertaling vind je hier)

0 Jij krijgt het laatste woord.: