7.11.06

Domi-(no)-ciel

In Japan - ja pa niet elders - zijn ze ondertussen helemaal wild van domino. Niet dat ze vrolijk zwarte steentjes met witte stipjes aan elkaar leggen (of witte met zwarte stipjes of andere varianten). Het vrolijke volkje van de rijzende zon (en de horizonogen) gaat helemaal plat voor de actie-reactie-variant. Eén steentje valt om en zet een hele reeks andere steentjes in beweging.

Niets aan zou je denken en dat dachten de Japanners ook. Maar wat als je nu eens een domino maakt met allerlei spullen uit je huis, wordt het dan niet VEEEEEEEL leuker?

In Japan davert iedere woning nu op zijn grondvesten. Aardbevingen? Niets van! Na de cd's, de dvd's, de video's, de pizza-dozen, gamedozen, gezelschapsspellen, boeken, platen, placemats en aanverwanten beginnen de Japanners nu ook kasten, boksballen, fitnesstoestellen, surf- en strijkplanken en zelfs gyprokwanden in het parcours te steken. Ik weet niet waar dit gaat eindigen, maar zolang ze de eifeltoren niet gebruiken om het atomium uit elkaar te knikkeren zodat Big Ben in de plas valt en een tsunami het vrijheidsbeeld van haar sokkel zwiept die op haar beurt de empirestatebuilding tegen de vlakte werkt, vind ik het wel kunnen. Wat denk jij?

In Amerika is de rage ondertussen ook al doorgebroken. Fatboy Slim, hij weer, heeft voor zijn nieuwste videoclip zijn huis omgeturnd tot een domiciel (domi-ciel?) dominoparadijs.

De clip is - bij wijze van reclamestunt - opgenomen met verschillende Nokia N93 multimediacomputers. Regisseur Gary Oldman maakte eerder ook al een filmpje met het toestel. Zo'n dominoclip biedt echter gigantisch veel mogelijkheden voor product-placement. Is het je opgevallen hoeveel monopoly-spelen Fatboy Slim in huis heeft (en hoe gaaf die er nog uitzien)?

Vanwaar die interesse voor domino bij de Japanners en de magere jongen met zijn vette beats? Aardbevingen! In Japan zijn ze bijzonder gefrustreerd dat er tegenwoordig niets meer instort of omvalt wanneer de aarde schudt. Waar is zo'n aardbeving anders goed voor? Ik durf er overigens mijn kop op te verwedden dat Slim in San Francisco woont. Ja inderdaad, net boven de befaamde San-Andreasbreuk.

Ondertussen laat ik "You've Come A Long Way" in de cd-speler glijden en jaag het aantal volumestreepjes alvast flink de hoogte in. 01:00:00 play.

"Right here, right now" Shake it baby! Tot we erbij neer-, nee, omvallen.

(via: Contagious)

1 Jij krijgt het laatste woord.:

Anoniem zei

:-)
hier een geluidloze klavociel: ))))))))))))))))))))... (jeetje, dat komt er nu van)