2.10.06

Eén randopmerking nog...

Het verveelt me om het te zeggen, maar ik had gehoopt dat er in Gent wat meer jongeren van de allochtone gemeenschappen gemobiliseerd zouden zijn geweest of zich geroepen hadden gevoeld om aan het 0110-evenement deel te nemen.

Klopt deze opmerking?

Als iemand andere, volledigere informatie heeft hieromtrent, laat horen!

4 Jij krijgt het laatste woord.:

Anoniem zei

allochtone jongeren zijn misschien niet zo verdraagzaam?
Of gewoon eerlijker: het woord verdraagzaam is nu definitief opgebruikt: je bent het wel of niet Als ik zelf probeer niet racistisch te denken, krijg ik het zeer moeilijk: ik kan bvb nauwelijks verdraagzaam zijn tgo bestuurders van een Quad die veel lawaai maken door een plezierritje: it makes me mad!
Ik voelde me dan ook niet welkom op die 0110-viering: ik ben niet verdraagzaam.
Net zoals allochtone jongeren toch niet verdraagzaam kunnen zijn tgo racistische werkgevers.

Het is sinds gisteren duidelijk: er is een nieuwe politieke kaste: de verdraagzamen, ik voel me weer buitengesloten uit deze orgie van samenhorigheid, wij contra zij. Maar wie zijn die verdraagzamen dan? toch niet de allochtone moslims, velen zijn homofoob en seksistisch, zoals de 'verdraagzame'KatKerk.
Ik geloof niet in verdraagzaamheid omdat de mens dat onmogelijk kan zijn, net zoals alle levende organismen op deze planeet.
Wie zijn dan de onverdraagzamen waartegen moest gezongen en gefeest worden, gisteren?
Het Vlaams Belang?
Waarom zij en niet fundamentalistische Christenen, extreem-linkse groeperingen of radicale moslims?
Omdat dat niet politiek correct is en het de zaak te ingewikkeld maakt voor de organisatoren die zichzelf in de boekjes willen zien naast vorige, gelijkaardige exploten van Rolling Stones tot Bob Geldhof. Om de ultieme rock 'n roll status te bereiken hadden ze enkel dat nog nodig. Walgelijk hoe Sioen en Tura elkaar doodknuffelden om zo elkaars publiek te bepotelen. En: eindelijk krijgt Deus de massa-aandacht zoals Clouseau of Lotti; eindelijk krijgen Clouseau en Lotti erkenning van het artistiek hippe publiek.
Verdraagzaamheid? ach kom, showbussiness as usually.

Anoniem zei

Waarom verbaast het me niet dat een dergelijke reactie anoniem gepost wordt?
Wat een openingszin trouwens!
Je kan natuurlijk niets beter verwachten van iemand die de betekenis van het woord 'verdraagzaamheid' niet blijkt te kennen. Niet dat ik anonymous niet 'verdraag'; ik ken hem/haar niet eens en ... ieder een mening zeker.
Nee, ik voel eerder een vorm van medeleven met deze persoon. Anonymous voelde zich niet welkom op de 0110-viering. Je zal het maar meemaken: je begeeft je uit eigen beweging naar gratis concerten in open lucht die voor iedereen toegankelijk zijn en je voelt je vervolgens uitgestoten. Misschien is anonymous onderworpen aan een aantal verdraagzaamheidstesten.
Misschien is anonymous wel onverdraagzaam voor zichzelf.
Ocharme.

Het blijkt inderdaad dat de allochtone gemeenschap ondervertegenwoordigd was zondag. Ook in Brussel. Spijtig. Volgende keer misschien. Hopelijk. Ik blijf het ondanks alles een prachtinitiatief vinden! Op naar het volgende. Misschien bereiken we ooit wereldwijde verdraagzaamheid. Il faut rêver!
Gegroet.

Anoniem zei

Prozac?

Anoniem zei

Kan helpen, maar raadpleeg toch maar eerst uw arts.